Applicatie / API koppelingen

Bespaard tijd door het geautomatiseerd uitwisselen van gegevens tussen uw systemen

Een Applicatie koppeling, ook wel Application Programming Interface (API) maakt het mogelijk om andere systemen een beveiligde en gecontroleerde toegang tot uw systeem te bieden. Met deze ingang kunnen verschillende systemen met elkaar communiceren en gegevens uitwisselen. kunnen gegevens makkelijk en veilig uitgewisseld worden met elkaar.

Een API wordt vaak ontwikkeld door de softwareontwikkelaar van het betreffende systeem. Segestia is gespecialiseerd in het maken van API koppelingen tussen bestaande backoffice software, zoals ERP systemen of multi-carrier platformen, en de systemen van onze klanten. Maar ook het ontwikkelen en onderhouden van een API voor uw systeem, waar backoffice systemen van derden gegevens over uit kunnen wisselen behoord tot de mogelijkheden.

 

Voorbeelden van API koppelingen

Segestia heeft een rijke ervaring met het realiseren en beheren van API koppelingen. Recente voorbeelden zijn:

  • Koppeling tussen een online ketenmanagement systeem en Exact Online.
  • Koppeling tussen een online ketenmanagement systeem en multi-carrier platform Transsmart.
  • Koppeling tussen websites en Newsletter2Go of Mailchimp voor het verzenden van nieuwsbrieven.
  • Koppeling tussen een online bestelsysteem en koeriersdienst Packs.
  • Koppeling met webservices voor bijvoorbeeld IBAN validatie.
  • API voor het synchroniseren van informatie met een app, waardoor benodigde informatie ook (al dan niet tijdelijk) offline beschikbaar is.
  • Applicatie koppeling tussen e-learning portaal en werkstations met als doel om een bedrijfsnetwerk te ontlasten door het eenmalig downloaden van bijvoorbeeld video's en animaties.