Online bestel- & ketenmanagementsysteem voor werk- en veiligheidsschoenen

Door Segestia 19 februari 2019

Neskrid 4Allfeet is een leverancier van gecertificeerde orthopedische, semi-orthopedische en confectieschoenen. Haar processen zijn geautomatiseerd in de vorm van een, voor de orthopedische hulpmiddelenbranche, zeer innovatief  bestel- en ketenmanagementsysteem. Deze ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat Neskrid zowel nationaal als internationaal een stevige groei doormaakt.
 

Doelstellingen

Neskrid ontwikkelt de applicatie in samenwerking met Segestia en heeft hierbij de volgende doelen:

 • Door middel van een online bestelformulier het bestelproces versnellen, minder foutgevoelig maken en als onlinedienst aan haar klanten aanbieden.
 • Het proces transparant maken, door de besteller te informeren over de totaalprijs van de offerte en de leverdatum.
 • Borging van tijdige levering door middel van ketenmonitoring over het gehele proces.
 • Tijdswinst door de integrale stromen als financiĆ«n en informatie te coƶrdineren.
 • Door middel van een meertalig systeem de randvoorwaarden scheppen om te kunnen groeien, met name in de Duitse, Scandinavische en Engelstalige markten.
 • Meer inzicht door middel van diverse rapportages.

Ontwikkeltraject

Het project begon in 2017 met het idee om de toenmalige bestelformulieren als online dienst aan te bieden. De online dienst moet de klant instaat stellen om zowel standaard schroeisel als volledig orthopedische maatwerkschoenen samen te stellen. Een dergelijk online bestelsysteem bestond nog niet in de markt. Het zou het begin zijn van een iteratief proces waarbij de bestelformulieren naar een online wizard zijn vertaald, waarbij de mogelijkheden en ristricties op het bestelproces volledig zelf zijn te beheren.

Een samenvatting van het verloop van het ontwikkeltraject

 1. Segestia ontwikkelt een website waarop een voetspecialist bestellingen kan plaatsen en terugvinden.
 2. Segestia maakt een ontwerp voor een online wizard om werk- en veiligheidsschoenen in logische stappen samen te stellen. Hierbij wordt een methode ontwikkeld om vanuit een geadvanceerde matrix met meer dan 530 keuze- en filteropties, materialen en eigenschappen voor de afwerking te selecteren.
 3. Neskrid en Segestia vertalen het ontwerp naar een werkende bestelwizard met als uitgangspunt dat de wizard volledig is te beheren door Neskrid.
 4. In een iteratief proces breiden Neskrid en Segestia de functionaliteit verder uit tot een volwassen bestelsysteem.
 5. Gezamelijk zijn alle processen in kaart gebracht en vertaald naar een ontwerp voor het ketenmanagementsysteem.
 6. Segestia implementeerd het ketenmanagementsysteem voor alle processen, uitgezonderd de productie.
 7. In een iteratief proces breiden Neskrid en Segestia de functionaliteit van het ketenmanagement verder uit. Waaronder het productieproces met een door het systeem gestuurde orderpicking o.b.v. barcode scanning.

 

Techniek

Randvoorwaarde voor de ontwikkeling van het systeem is dat de bestelformulieren via een webbrowser ingevuld kunnen worden. Omdat het bestelsysteem nauw verweven zit met de informatievoorziening op de website is er voor gekozen om de applicatie als module van het Content Management Systeem Digicompleet te ontwikkelen. Het ketenmanagement is vervolgens geimplementeerd in het backoffice van het CMS. De applicatie is ontwikkelt in ASP.Net C#, HTML5 en Javascript. De gegevens worden opgeslagen in een MSSQL Database. Daarnaast is de applicatie gekoppeld aan Exact Online en multi-carrier platform Transsmart.

Uitdagingen bestelwizard

Voor het samenstellen van werk- en veiligheidsschoenen heeft Segestia een wizard ontwikkeld.

 • Er zijn zeer veel combinaties van materialen en afwerking mogelijk, met ieder haar eigen randvoorwaarden. De keuzemogelijkheden verschillen sterk per model en schoentype. Bepaalde keuzes vereisen bovendien aanvullende definities van de gebruikers. Om dit te ondervangen heeft Segestia de keuzemogelijkheden in verschillende logische stappen ondergebracht.
 • Er zijn meer dan 530 keuzeopties die op de schoen van toepassing kunnen zijn. Om dit beheersbaar te houden heeft Segestia in samenwerking met Neskrid een matrix ontwikkeld waaruit de bestelwizard wordt aangestuurd.
 • Validatie van de door de klant gekozen opties vindt plaats door middel van een aantal varianten controles, die van toepassing zijn op het gehele wizard. Hierdoor biedt Segestia de flexibiliteit om de technische validatie in overleg met Neskrid bij te stellen.
 • Om overschrijding van de levertijd te voorkomen is er een workflow proces gedefinieerd. Om procesmatige wijzigingen op te vangen zijn de doorlooptijden en logische opvolging van processtappen volledig te beheren. Er vindt proactief monitoring plaats door het systeem.
 • Het systeem is meertalig uitgevoerd, waarbij de productieaansturing grotendeels in het Portugees plaats vindt. Dit heeft geleid tot een meertalig ketenmanagementsysteem.

DSC_4665.JPG

homepage

modelselectie

360 graden foto

aanpassingen schachten

DSC_1534.JPG

DSC_1591.JPG

orderdetails

koppeling koerier

matrix onderdelen en opties

Tags:

API koppeling Bestelsysteem Ketenmanagement Websites & Webshops

Gerelateerde berichten

Online bestelsysteem voor ...